PrehranaZdravje Kako se da na zdravje vplivati tudi s prehrano

Že 6 let se ukvarjam z načeli zdravega prehranjevanja ljudi okrog sebe in pomagam, kolikor znam, zato bom seveda pomagala tudi tebi,
KAKO SE DA NA ZDRAVJE VPLIVATI TUDI S PREHRANO?
Imaš 52 let. Ko si mi napisala, katera vsa zdravila jemlješ: proti holesterolu, proti visokemu pritisku, za težave s ščitnico in da imaš že tudi začetek sladkorne bolezni, sem se odločila, da ti ponudim svojo pomoč. Čeprav sva včeraj prvič govorili in me ne poznaš, ti bom pomagala, da boš lažje spremenila tvoje prehranjevanje in tvoj življenjski slog do take mere, da bova v prihodnjem letu izboljšali rezultate vsem tvojim zdravstvenim preiskavam.
Praviš, da bi rada začela SAMA uvajati take spremembe v prehrani, da bi morda lahko s časom zmanjšala količine zdravil. Draga moja, naj ne bo tvoje razmišljanje v smeri odločitve ali boš poslušala zdravnike ali boš sama urejala svoje zdravje na nek drugi način. Prava pot bo v tem, DA BOŠ PODPRLA MEDICINSKO ZDRAVLJENJE Z DODATNO POMOČJO ENEGA IZMED ALTERNATIVNIH STROKOVNJAKOV (MENTORJEV), ker sama (z vsemi drugimi obveznostmi, ki jih imaš) o tem ne moreš dovolj vedeti, da bi lahko dosegla željene učinke, PA TUDI ČASA NIMAŠ DODOVLJ, DA BI SE LAHKO V TO POGLOBILA NA TAK NAČIN, DA BI LAHKO BILA USPEŠNA.
Sem strokovnjakinja za prehrano s poudarkom na hormonskih težavah in črevesju. Kot mentorica te bom nekaj časa usmerjala na prehranskem področju tako, da BOŠ OSVOJILA MNOGE SPREMEMBE, KI BODO POSTALE DEL TVOJEGA VSAKDANJEGA JEDILNIKA. Nato pa te bom lahko počasi zapustila, ker BOŠ OD MENE PREJELA TOLIKO ZNANJA O PREHRANI, da boš potem večinoma sama vedela in znala, kaj je zate in za tvoje zdravje dobro in kaj ne. Seveda pa ti bom vedno na razpolago za vsa dodatna vprašanja.
Verjamem in upam, da bodo potem zdravniki ob boljših rezultatih tvojih preiskav lahko začeli zmanjševati količine in koncentracije zdravil, ki jih jemlješ sedaj. Seveda bo trajalo precej časa, preden bodo vidni rezultati. Potrebna bo vztrajnost in veselje do tega, da se boš naučila sama narediti nekaj za svoje zdravje. Verjamem, da BO OD TAKRAT NAPREJ HRANA TVOJE ZDRAVILO in ne več kot sedaj, ko so zdravila tvoja hrana. TO BO KORENITA SPREMEMBA!
Praviš, da si že precej spremenila v svoji prehrani s tem, ko si že uvedla dieto za sladkorne bolnike. Super, to je bil prvi korak. To dieto bova skupaj izpopolnili še do vseh detajlov.
Praviš, da na svojem vrtu pridelaš veliko zelenjave in jo čez vso zimo tudi veliko uživaš, pripravljeno na razne načine. Super! Še ena stvar, za katero sem vesela, da jo že izvajaš. Poglobili se bova v to, kako to zelenjavo pripravljaš, kdaj in koliko je uživaš. Ne pozabiva, da je zelenjava tudi krompir, ki pa za tvoje bolezni ni najbolj zaželena zelenjava, zato morava nekaj povedati tudi o tem.
Praviš, da poješ veliko sadja, delaš si sadne sokove. Pri sadju je lahko hitro »preveč dobrega«, za tvoje bolezni lahko ima nekatero sadje tudi slabe učinke. Katere in zakaj je tako, se bova naučili.
Praviš, da sladkorja že sedaj ne uživaš skoraj nič. Super! A po drugi strani nekoliko večji izziv zame, saj morava najti razloge, zakaj imaš kljub izločitvi sladkorja še vedno toliko zdravstvenih težav, na katere sicer vpliva sladkor. A ne skrbi, našli bova rešitev.
Za jajca si slišala, da povzročajo holesterol in se jih izogibaš, C vitamina in veliko vrst zelenjave ne smeš uživati zaradi zdravil proti strjevanju krvi, za ščitnico pa ne smeš križnic. Kaj bi sploh še jedla? Tudi tukaj imava veliko dela IN REŠITVE ZATE!
Ker si zelo aktivna, velikokrat nabaviš gotove izdelke, ki jih na hitro pogreješ in obrok je tukaj. Predlagam, da greva kdaj skupaj v trgovino, kjer bova pred nakupom pogledali deklaracijo. Torej se morava naučiti tudi kupovati IN BRATI DEKLARACIJE, da se izognemo slabim maščobam, skritim sladkorjem in nenaravnim konzervansom ali slabim E-jem. Ali veš, da vsi E-ji niso nekaj slabega?
Kaj so razlogi za bolezni ki jih imaš? O tem bova govorili, poiskali vzroke in jih poskušali odpraviti. Prečistili bova telo strupov (detox) in začeli dodajati vitamine in minerale, ki mu sedaj manjkajo. Ker bo telo manj obremenjeno s strupi iz hrane in okolja, se bodo lahko vitamini in minerali vsedali na prava mesta in telo bo začelo bolje funkcionirati.
Če bi bila iz Maribora, bi se lahko osebno redno srečevali na konzultacijah. A ker si z drugega konca Slovenije, se bova slišali po telefonu, lahko tudi po Skypu ali Msg, od začetka 1x tedensko, kasneje pa nekoliko redkeje. Pri vsakem pogovoru bova preverjali rezultate in navedli nekaj novosti, ki jih boš potem v naslednjih dneh uvajala. Ne bova radikalni in ne bova te obremenjevali s prehitrimi ali preobsežnimi spremembami. Vse bo teklo umirjeno, s postopnimi spremembami boš v daljšem časovnem obdobju naredila velike korake velikih sprememb IN TI VELIKI KORAKI BODO PUSTILI POZITIVNE SPREMEMBE IN IZBOLJŠANJE NA TVOJEM ZDRAVJU IN POČUTJU.
Kr dolgo pismo je nastalo. Oprosti, da sem ti vzela nekaj časa za branje, a težav je veliko, dela za naju pa še več in želela sem ti razložiti, kaj te čaka pri delu z mano in česa se lahko veseliš ob koncu tega “tretmaja”.
Zdaj pa je samo še na tebi, da me pokličeš na tel.031-656-987 in se končno začneš reševati teh svojih težav.
Cena svetovanja: vsak paket svetovanja se določa individualno glede na to, kakšne težave rešujeva, kaj potrebuješ in kakšni so tvoji cilji.

Kormedia logo (Judita Šegula - prehransko svetovanje ter učenje nemščine)

Obiščite nas na socialnih omrežjih:

Kormedia logo (Judita Šegula - prehransko svetovanje ter učenje nemščine)

Obiščite nas na socialnih omrežjih:

Kontaktirajte nas

Več o nas

Copyright Kormedia s.p. – Judita Šegula. Vse pravice pridržane.

Copyright Kormedia s.p. – Judita Šegula. Vse pravice pridržane.