fermentirane slivePrehranaZdravje NAJ BO TO POMLAD VAŠA PREBAVA TAKO SEXI, da se boste tudi vi tako počutili

Je zdravo črevesje sexi? Sem lahko z zdravim črevesjem resnično bolj sexi?

Res je, lahko ste bolj sexi.

  

Ta organ je bil v preteklosti na precej slabem glasu. Priznati je sicer treba, da sam po sebi ne izgleda posebej atraktivno saj je vendar samo ena dolga samo-premikajoča se cev, ki iz našega telesa transportira ostanke hrane.

Kljub temu pa neverjetno sporočilo znanosti pravi, da nas zdrava črevesna flora dela bolj atraktivne: “Mikrobiom ima namreč sposobnost, da proizvaja substance, za katere bi lahko pričakovali, da jih bomo našli v izdelkih za nego obraza in telesa. Ravno take lepotne eliksirje namreč lahko proizvaja tudi zdrava črevesna flora in tako postanemo lepši in vizualno mlajši.”

IN KAJ MORAMO JESTI, DA BOMO TO DOSEGLI?

Odgovor ni eden, odgovorov je veliko. Tako, kot je raznolika prehrana, tako kot so raznolike možnosti prehranskih dopolnil, tako kot so raznolike možnosti gibanja, umirjanja in delovanja, toliko je tudi odgovorov.

Pa gremo lepo po vrsti. iz dneva v dan, iz tedna v teden, vam bom nizala odgovore, ki bodo vsi pravilni in vsaka tema bo delček velike celote, ki vpliva na naš mikrobiom, da izpolnjuje svoje funkcije, ki so prav tako zelo raznolike, obsežne in odločilne za naše zdravje. Na koncu bomo imeli obsežen priročnik vsega, kar pripomore k vašemu dobremu zdravju ter boljšemu in SEXI počutju.

FERMENTIRANA HRANA je naša SUPERHRANA.

Da je kislo zelje zdravo in da vzpodbuja prebavo, ve zdaj menda že vsak. A res je tudi, da to ni vsakemu izmed nas najljubša hrana, še prav posebej ne v surovi obliki, od katere dobi naše telo največ. Si lahko predstavljate, da vsako jutro na tešče pojeste ščepec surovega kislega zelja? Bi šlo?

.

In kaj natančno se v črevesju dogaja, kadar uživamo fermentirano hrano? Če bi pogledali dovolj od blizu in če bi si površino dovolj povečali, bi videli, kako so v našem prebavnem traku aktivne milijarde bakterij. Tiste, ki so za nas koristne, spreminjajo zelenjavo v živo, probiotično super-živilo med tem, ko odpravljajo gnitje in tiste bakterije, ki povzročajo bolezni.

Katere vrste fermentirane hrane pa poznate vi?

Vaše odgovore lahko napišete tukaj, kjer je v teku nagradna igrica, pohitite, samo do sobote do 24h:

https://www.facebook.com/ZdravMikrobiom

Če link pri vas ne deluje, ga kopirajte v vaš iskalnik.

Fermentacija hrane je neke vrste pred-prebava. nekateri ljudje ne prenašajo določenih vrst hrane, kot so npr. česen ali zelje, ker jim “obleži v želodcu”. Ko poskusijo namesto tega jesti fermentirano zelenjavo, je ta običajno lažje prebavljiva.

Fermentacijski proces ima to prednost, da zelenjave ne kuhamo in zaradi tega ostanejo v njej vse koristne sestavine, kot npr. vitamini in dobre bakterije.

V tem procesu pa nastajajo celo nekateri vitamini kot npr. C, K in B12. Mnoge hranilne snovi pa postanejo biorazgradljive in uporabne za človeško telo šele po procesu fermentacije. V tem procesu nastajajo tudi mlečnokislinske Lactobacilus bakterije, ki revitalizirajo, obnovijo in aktivirajo naše črevesje. Fermentirani prehranski izdelki,  so zaradi vseh teh lastnosti poznani po tem, da spodbujajo zdravo prebavo, z zdravo črevesno floro (mikrobiomom) pa nam pomagajo vzpostaviti celo vrsto pozitivnih učinkov; kot je redno odvajanje, dobra imunska odpornost, mladostnejši in sijoč izgled.

Počutili se boste boljše, bolj SEXI.

Se počutite zaprti, napihnjeni, preutrujeni? Ne morete spremeniti načina prehranjevanja? Ne morete spremeniti količine hrane, ki jo pojeste?

Lahko pa vsak dan pojeste majceno slivico Laxplum, ki vam bo spremenila življenje.

👇

Bi se tudi vi radi počutili bolj SEXI?

 👉Rešitev je v  Laxplum [PDF datoteka]👈

Za naročilo pišite na info@kormedia.si ali pokličite 031 656 987.

 

 

 

Kormedia logo (Judita Šegula - prehransko svetovanje ter učenje nemščine)

Obiščite nas na socialnih omrežjih:

Kormedia logo (Judita Šegula - prehransko svetovanje ter učenje nemščine)

Obiščite nas na socialnih omrežjih:

Kontaktirajte nas

Več o nas

Copyright Kormedia s.p. – Judita Šegula. Vse pravice pridržane.

Copyright Kormedia s.p. – Judita Šegula. Vse pravice pridržane.